Acil Tıp Teknisyenliği

Hemşire yardımcılığı programından mezun olan öğrenciler görev aldıkları hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında hemşire nezaretinde yardımcı olarak çalışarak hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması gibi sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

Giriş Şartları

İlk öğretim mezunu (bu yıl 8. sınıfı okuyup, mezun durumunda olmak) TEOG sınavına girmiş, ruhsal ve bedensel bir engeli bulunmamak. 

Eğitimin Süresi ve İçeriği

Hemşire Yardımcılığı Bölümünde 4 yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Genel Kültür Dersleri yanında Meslek Dersleri ve bunların Uygulamalı Dersleri (hastanelerde) verilmektedir.

Ayrıca tüm öğrencilerimize sunulan cumartesi eğitimleri vasıtasıyla üniversite hazırlık kursları da sunulmaktadır.

Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları

Hemşire Yardımcısı bölümünden mezun olanlar Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, yataklı ve yataksız sağlık kuruluşları, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Doğumevleri ve Üniversite Hastanelerinin Servis ve acil servislerinde çalışmaktadırlar. Bu bölümün mezunları sağlık sektöründeki yetişmiş eleman kıtlığı gerekçesiyle kendilerine bir çok hastane ve sağlık kuruluşlarında rahatlıkla iş bulabilirler. Sağlık sektörünün öneminin artmasıyla, bu bölümün mezunlarının geleceği çok açık görülmektedir.

Görev Yerlerinde Yaptıkları İşler

Hastayı kabul etmek ve muayeneye hazırlamak, hasta bakımını yaparken, solunum, beslenme, boşaltım, hareket ve uygun pozisyon, uyku, dinlenme, uygun giyim, temizlik vb. temel insan ihtiyaçlarını dikkate almak ve uygulama yapmak, Acil durumlarda ilk yardım tedavisini takip etmek ve düzenli olarak hastaya verilecek ilaçları temin etmek, enjeksiyon yapmak, ameliyat yaralarını temizlemek, bandajlama, tansiyon ve vücut ısısını ölçmek,hastaların genel durumları hakkında yazılı rapor tutmak.

Meslekte İlerleme İmkan ve Fırsatları

Sağlık bilimleri alanında yer alan meslekleri tercih etmek isteyen öğrenciler, YGS ve LYS’de diğer bölümlere göre daha avantajlı ek puanlarla yerleştirilmektedir.

Üniversitelerin Hemşirelik programında eğitim süresi 4 yıldır. Sağlık meslek liselerinden mezun olan ve hemşirelik bölümü okumak isteyen öğrenciler ek puan olanağı ile üniversite sınava giren diğer öğrencilere göre daha avantajlıdırlar

Ayrıca 2 yıllık ön lisans bölümlerinden bazılarına sınavsız geçme hakları mevcuttur. 2 yıllık Ön lisansı başarıyla bitirenler 4 yıllık lisansa geçmek için öngörülen koşulları yerine getirdikleri takdirde lisans programının 3. ve 4. yıllarından itibaren üniversite eğitimlerine devam ederek yüksek eğitimlerini tamamlayabilirler.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin İki yıllık sınavsız yerleşebilecekleri Ön Lisans bölümlerine örnekler aşağıdaki gibidir;

Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Engelli bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, iş ve uğraşı terapisi, laboratuvar teknolojisi, laborant ve veteriner sağlık, patoloji laboratuvar teknikleri, perfüzyon teknikleri, sağlık kurumları işletmeciliği, tıbbi laboratuvar Teknikleri, yaşlı bakımı ve tıbbi tanıtım ve pazarlama

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin ek puanla yerleşebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri ise aşağıdaki gibidir;

Hemşirelik, Fizyoterapi, Sosyal Hizmet, Beslenme ve Diyetetik, Sağlık Yönetimi, Ebelik, Çocuk Gelişimi, Afet Yönetimi, Odyoloji, İş Sağlığı, Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisi ve Gerantoloji

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam19
Toplam Ziyaret115529
Saat